Neden İş İstasyonu ?

11.02.2018
ile İşte İstasyon

İş istasyonları en hızlı, en fazla genişleyebilen ve en güvenilir bilgisayarlardır. Büyük veri hacimleri, karmaşık veri yapıları ve en girift 3D modellerle çalışan profesyonellerin ihtiyacını karşılamak üzere tasarlanmış ürünlerdir.


İş istasyonlarını diğer bilgisayarlardan ayıran belli başlı özellikleri şöyle sıralayabiliriz:


İş istasyonlarında sunucu sistemlerinde kullanılan Intel Xeon işlemciler yer alır. Her birinde 12 çekirdek bulunan bu işlemcilerden iki adet takılabilen iş istasyonları diğer masa üstü PClere göre çok daha üstün performans sağlar.


İş İstasyonlarında, mühendislik, tasarım, animasyon gibi yoğun grafik ve hesaplama işlemlerinin yapılabilmesine olanak sağlayan yüksek performanslı NVIDIA ve AMD grafik kartları kullanılır.

İş İstasyonlarına 8 adede kadar ekran bağlanabilir. Çok sayıda uygulama ve verinin aynı anda görüntülenebilmesi bu sayede mümkün olur.


İş istasyonlarında diğer PC sistemlerinden farklı olarak, hata düzeltme özellikli ECC bellekler kullanılır. Bu sayede sistem kilitlenmesi, donması, çökmesi gibi sorunlar yaşanmaz.


PC sistemlerinde genellikle 7200 rpm hızında SATA diskler kullanılır. HP İş istasyonlarında buna ek olarak 10K rpm ve 15K rpm hızında, SATA disklere göre daha hızlı ve güvenilir olan SAS diskleri kullanabilirsiniz. 10 TB’a kadar çıkarabileceğiniz hard disk kapasitesi ve oluşturabileceğiniz RAID yapısı ile çoğu sunucunun bile ulaşamayacağı kapasite ve performansa sahip olabilirsiniz. PCIe genişleme yuvasına doğrudan takılan Turbo Drive SSD teknolojisi ile SATA SSD’lere göre 6 kata varan hızlara ulaşabilirsiniz.


ISV Sertifikaları: HP İş istasyonları; AutoDesk, Dassault, Adobe gibi sektörün önde gelen ISV’leri (Independent Software Vendor – Bağımsız Yazılım Sağlayıcı) ile birlikte çalışılarak bu firmaların geliştirdiği yazılımlar için test edilip onaylanır ve en uygun hale getirilir. Bu sayede çok çeşitli endüstrilere ait çözümlerin doğru şekilde çalışacağından emin olunur.